کانون روستایی
برای تامین ایمنی و سلامت روستاییان شاید هیچکس به اندازه خود اهالی نقشآفرین نباشد. مردم یک روستا بیشتر از هرکس دیگر به نیازها و نقاط قوت و ضعف محل زندگیشان آگاهند و میدانند که چطور میشود بدون آسیبرسانده به فرهنگ و آداب و رسوم بومی، امکانات مورد نیاز روستا را فراهم کرد. هدف از ایجاد کانونهای روستایی که تعداد آنها از مرز ۱۰۰۰ عبور کرده است.
جلب مشارکت جوانان روستایی و بهرهمندی از استعداد بکر و خلاقیتهای آنها است. کانونهای هلال احمر عمدتا در مساجد و حسینیه های روستاهای کشور برپا میشوند و با ارتقای آگاهی و مهارت جوانان روستایی، آنها را برای توسعه و عمران منطقه زندگیشان توانمند میکنند.
اجرای برنامههای فرهنگی، بشردوستانه و عامالمنفعه و ارائه خدمات هلالاحمر در دورترین نقاط کشور از اهداف دیگر کانونهای روستائی است. به علاوه هر سال تابستان برنامه های مختلفی برای توانمندسازی دبیران کانونهای روستایی و طرح اوقات فراغت برای جوانان روستایی برگزار می شود.
کانونهای روستایی هلالاحمر تاکنون موفقیتهای چشمگیری داشتهاند و با فرهنگسازی و آموزش اهالی از حوادث بسیاری پیشگیری کردهاند.
معرفی کانون
این کانون به منظور جذب و بهرهمندی از استعداد بکر، خلاق و مشارکت همهجانبه جوانان مستعد روستایی و توانمندسازی آنان در جهت تسریع روند رشد، توسعه و عمران مناطق زیستی خود و ایجاد زمینههای مناسب جهت بهبود سطح زندگی و افزایش آگاهی و مهارت جوانان روستایی در سال ۱۳۸۷ تشکیل شد. انجام برنامههای فرهنگی، بشردوستانه و عامالمنفعه و ارائهٔ خدمات هلالاحمر در دورترین نقاط کشور از جمله اهداف راهاندازی کانون های روستائی است.
نحوه عضویت
مسئول جذب و سازماندهی کانون وظیفه جذب اعضاء جدید الورود و سازماندهی آنان بر اساس توانمندی و علاقه ایشان در قالب تیمهای امدادی وبشردوستانه دارد.
انجام مقدمات برگزاری جلسات مجمع عمومی و نیز تشکیل جلسات شورای اجرایی از دیگر وظایف مسئول جذب و سازماندهی کانون میباشد.
عضویت در سازمان جوانان به معنای قبول مسئولیت داوطلبانه در قبال فعالیتها و خدمات امدادی و عام المنفعه میباشد که فرایند اجرایی آن به قرار ذیل میباشد.
مرحله اول: فراخوان
فراخوان عضویت با هدف افزایش اعضاء و جایگزینی اعضاء جدید به جهت جبران ریزش آمار اعلام شده اعضاء، در بازه زمانی ۱۵ لغایت ۲۰ مهر ماه مصادف با روز روستا و هفته کاهش آثار بلایای طبیعی صورت میگیرد.
به هنگام فراخوان میبایست دقت شود که اعضاء جدید الورود ضمن داشتن شرایط عمومی (اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور، به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت فقیه، عدم اشتهار به فساد اخلاقی، عدم تعاند با قوانین جمهوری اسلامی ایران، داشتن توانایی جسمی و روحی متناسب با وظایف محوله سازمان) و اختصاصی (پذیرش اساسنامه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، التزام عملی به سوگند نامه عضویت، پرداخت حق عضویت به صورت مستمر یا غیر مستمر، داشتن آمادگی کامل جهت حضور در صحنههای مختلف به هنگام نیاز وپایبندی به توافقات فیمابین عضو و سازمان) دارای شرط سنی ۱۸ لغایت ۲۹ سال نیز باشند.
تبصره ۱: عضوگیری از بین اعضای داوطلب در طول سال با نظر شورای اجرایی کانون بلامانع است.
مرحله دوم: تکمیل پرونده
علاوه بر پرونده موجود در کانون جهت اعضاء میبایست پرونده هر یک از اعضاء در سامانه جامع الکترونیکی نیز تکمیل گردد. ضمن اینکه مدارک عضویت (فرم مخصوص داوطلبین عضویت، عکس، کارت ملی وصفحات اول و دوم شناسنامه) و نیز مستندات فعالیتهای اجرایی عضو در آن اسکن گردد.
مرحله سوم: شرکت در همایش توجیهی اعضاء جدیدالورود و قرائت سوگندنامه عضویت
یک هفته پس از انجام فراخوان، اعضاء جدید الورد طی مراسمی ضمن آشنایی با فعالیتهای جمعیت، سازمان و کانون جوانان نسبت به قرائت دسته جمعی سوگندنامه عضویت اقدام مینمایند.
پساز قرائت سوگندنامه فرد رسما جزءعضو عادی کانون جوانان تلقی میشود.
*همکاری اعضاء و داوطلبان با جمعیت هلال احمر صرفا جنبه افتخاری دارد و هیچ گونه تعهدی برای جمعیت ایجاد نمینماید.
سال ۹۲ همزمان با دهه مبارک فجر نخستین کانون عشایری سازمان جوانان هلال احمر افتتاح شد. عشایر به دلیل شیوه زندگی کوچنشینی در برابر حوادث و بلایای طبیعی آسیبپذیرتر از اقشار دیگر جامعه هستند. به علاوه در مواقع بحران دسترسی کمتری به خدمات امداد و نجات دارند.
به همین دلیل آموزش و توانمندسازی آنها یکی از برنامههای مهم سازمان جوانان است تا بتوانند در مواقع بحرانی پیش از رسیدن نیروهای امدادی به یکدیگر کمک کنند. هدف از تأسیس کانونهای عشایری ارائه آموزشهای امدادی و بشردوستانه به جوانان عشایری است تا در برابر حوادث و سوانح طبیعی و غیرطبیعی تواندمند شوند.
نخستین کانون عشایری سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر در بخش چلو واقع در استان خوزستان افتتاح شد و تاکنون کانون های دیگر هم در ۵ استان کرمان، تهران، خراسان جنوبی، خوزستان و کرمانشاه راهاندازی شدهاند.
با سلام خدمت مسولین محترم الان نزدیک سه سال که کانون روستایی فعال ولی متاسفانه هیچ گونه وسیله واعتباری دراختیار کانون قرار ندادن تا الان تمام برنامه ها به همت خیرین اجرا گردید خواهشمندم حداقل پیگیری کنید تا حداقل اعتباری در اختیار کانون ها قرار بدن
ا سلام
با احترام، بدین وسیله به استحضار می رساند روستای چاه کبکان از توابع شهرستان مُهر در استان فارس با جمعیتی بالغ بر ۲۰۰۰ نفر و ۳۹۵ خانوار و به عنوان روستای مکان مرکزی و پوشش قرار دادن ۶ روستای همجوار با دارا بودن ۶۵ درصد جمعیت جوان و فعال، چندین مرحله تقاضای آموزش همگانی امداد رسانی، تشکیل تیم امداد و نجات روستا و خانه هلال و جوان از طریق هلال احمر داد ه ایم، با توجه به وجود ساختمان که به هلال احمر اختصاص یافته متاسفانه تا کنون هیچ اقدامی و مشارکتی انجام نشده ست، خواهشمنداست از طرق مختلف تخصصیص اعتبار خاص و ویژه، اختصاص بسته های بهداشتی و درمانی و دارویی یا سرکشی اکیپ های پزشکان متخصص با توجه آسیب های نواحی صنعتی پیرامونی و اهالی شاغل این روستا در منطقه پارس جنوبی و همچنین آلودگی های زیست محیطی و تاثیر آن بر سلامت عمومی روستا، خانه هلال روستاو سایر موارد مرتبط را مجهز نمایید، پیشاپیش از لطف و عنایت شما سپاسگزاریم و مردم محروم روستا دعاگوی شما خواهند بود%
باعرض سلام وحسته نباشید مامیخواییم یه کانون روستایی بزنیم ماعضویه روستادیگه هستیم چکارکنیم استان سیستان وبلوچستان شهرستان سرباز دهستان سرکور روستای انگوری
سلام.به جمعیت هلال احمر شهرستان سرباز-مراجعه کنید
با سلام
با احترام، بدین وسیله به استحضار می رساند روستای چاه کبکان از توابع شهرستان مُهر با جمعیتی بالغ بر 2000 نفر و 395 خانوار و به عنوان روستای مکان مرکزی و پوشش قرار دادن 6 روستای همجوار با دارا بودن 65 درصد جمعیت جوان و فعال، چندین مرحله تقاضای آموزش همگانی امداد رسانی، تشکیل تیم امداد و نجات روستا و خانه هلال و جوان از طریق هلال احمر داد ه ایم، با توجه به وجود ساختمان که به هلال احمر اختصاص یافته متاسفانه تا کنون هیچ اقدامی و مشارکتی انجام نشده ست، خواهشمنداست از طرق مختلف تخصصیص اعتبار خاص و ویژه، اختصاص بسته های بهداشتی و درمانی و دارویی یا سرکشی اکیپ های پزشکان متخصص با توجه آسیب های نواحی صنعتی پیرامونی و اهالی شاغل این روستا در منطقه پارس جنوبی و همچنین آلودگی های زیست محیطی و تاثیر آن بر سلامت عمومی روستا، خانه هلال روستاو سایر موارد مرتبط را مجهز نمایید، پیشاپیش از لطف و عنایت شما سپاسگزاریم و مردم محروم روستا دعاگوی شما خواهند بود%
سلام. لطفا نام استان خود را بفرمایید تا پیگیری شود
با سلام خدمت ریاست سازمان
اینجانب در مدت بیش از۵ سال بصورت مستمر در حوزه امدادی و بشردوستانه در سطح روستا فعالیت دارم اما در این مدت هرگونه کاری را انجام داده ایم با توجه به توان شخصی و همکاری دستگاههای دولتی بوده اما جمعیت هلال احمر هیچ نگاهی نسبت به تقویت و حمایت از کانون های روستایی و عشایری نداشته اند و یا علاقه ای ندارند و همیشه سیاستگذاری ها در سطح کانون های دانشجویی و آزاد بوده، آخرین تصمیم سازمان در تشکیل مجمع دبیران حاکی از این گفته می باشدو آیا فقط نخبگان در سطح دانشگاهها هستند، بنده اعتقاد دارم همانطور که امام راحال و نور چشممان فرمودند که عشایر ذخایر انقلابند، اینجانب بعنوان یک جوان درخواست دارم در حوزه تصمیم گیری مسئولین محترم سازمان نگاه ویژه ای به جوانان روستایی و عشایری داشته باشند و در تقویت کانون های روستایی بیشتر توجه نمایند، چرا که افرادی در عشایرهستند که می توانند حتی در روند پیشرفت نظام مقدس و کشور نقش اساسی داشته باشند.
من الله التوفیق
با سلام و تشکر از حسن توجه شما
قطعا ستاد سازمان جوانان به این مهم توجه دارد و راه اندازی مجامع کانون ها به صورت مرحله ای در دستور کار می باشد. که ان شالله به زودی مجامع سایر کانون های نیز راه اندازی خواهند شد.
باسلام و عرض ادب و احترام
اینجانب تشکر ویژه دارم که به سوال بنده جواب مثبتی داده شده و انشالله در آینده نزدیک مجددا” خدمتگذار شما عزیزان در فعالیتهای روستایی و عشایری باشیم، حتما” سیاستگذاری در تشکیل مجمع دبیران کانون های روستایی و عشایری گام مهمی در سازمان جوانان خواهد بود.
من الله التوفیق