کانون جوانان هلال احمر نهادی است غیر سیاسی و غیر دولتی که به منظور جذب،آماده سازی و بکارگیری اعضاء در مراکز امور جوانان کلیهی شهرستانها و شعب جمعیت هلال احمر تشکیل می شود.
مراکز امور جوانان شهرستانها ، وظیفه دارند تا نسبت به تشکیل کانون جوانان و سازماندهی اعضاء جذب شده در قالب اهداف چهارگانه جمعیت(تلاش برای تسکین آلام بشری ، تامین احترام انسانها، کوشش برای برقرای صلح و دوستی و همچنین حمایت ازسلامت و زندگی انسانها )اقدام نمایند.
اعضاء داوطلب کانون جوانان که در شرایط سنی ما بین ۱۸ تا ۲۹ سال قرار داشته از روی میل و رغبت و بدون هیچ گونه چشم داشتی با فراگیری آموزش های سازمانی به عضویت در یکی از گروههای چهارگانه در آمده موظفند و بر اساس قوانین و مقررات مندرج در این آیین نامه جهت تحقق اهداف جمعیت و سازمان تلاش نمایند.
کانون جوانان هلال احمر ،نهادی است غیر سیاسی و غیر دولتی که در جهت اصول هفتگانه جمعیت صلیب سرخ جهانی و هلال احمر و اهداف چهارگانه آن شامل تلاش برای تسکین آلام بشری، تامین احترام انسان ها، کوشش برای برقراری صلح و دوستی و همچنین حمایت از سلامت و زندگی انسان ها در قالب ضوابط این آئین نامه به منظور تحقق اهداف سازمان جوانان جمعیت هلال احمر در مراکز امور جوانان هلال احمر، دانشگاه ها، موسسات آموزشی، حوزه های علمیه، روستاها، مراکز اصلاح و تربیت، زندان ها و بند نسوان و کانون های عشایری تاسیس می شود.
تعاریف:
این کانون به منظور جذب، آماده سازی و به کارگیری جوانان علاقمندی که دانشآموز و دانشجو و طلبه نبوده، اما علاقمند به عضویت و فعالیت در سازمان میباشند در مرکز امور جوانان جمعیت هلالاحمر در کلیهی شهرستانها و شعب تشکیل گردیده است.
در این کانونها که از مزیت ارتباط و حمایت مستقیم جمعیت هلالاحمر به خاطر موقعیت مکانی برخوردار می باشند، با برنامهریزی دقیق و منسجم برای اطلاع رسانی، جذب، آموزش، آماده سازی و به کارگیری جوانان در فعالیتهای امدادی و عامالمنفعه به فعالیت میپردازند.
نحوه عضویت در این کانون ها
مسئول جذب و سازماندهی کانون وظیفه جذب اعضاء جدید الورود و سازماندهی آنان بر اساس توانمندی و علاقه ایشان در قالب تیم های امدادی وبشردوستانه دارد.
انجام مقدمات برگزاری جلسات مجمع عمومی و نیز تشکیل جلسات شورای اجرایی از دیگر وظایف مسئول جذب و سازماندهی کانون می باشد.
عضویت در سازمان جوانان به معنای قبول مسئولیت داوطلبانه در قبال فعالیتها و خدمات امدادی و عام المنفعه می باشد که فرایند اجرایی آن به قرار ذیل می باشد.
مرحله اول: فراخوان
فراخوان عضویت با هدف افزایش اعضاء و جایگزینی اعضاء جدید به جهت جبران ریزش آمار اعلام شده اعضاء، در بازه زمانی(۱۸ لغایت ۲۵ اردیبهشت مصادف با هفته هلال احمر) صورت می گیرد.
به هنگام فراخوان می بایست دقت شود که اعضاء جدید الورود ضمن داشتن شرایط عمومی( اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور، به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت فقیه،عدم اشتهار به فساد اخلاقی،عدم تعاند با قوانین جمهوری اسلامی ایران ،داشتن توانایی جسمی و روحی متناسب با وظایف محوله سازمان) و اختصاصی(پذیرش اساسنامه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، التزام عملی به سوگند نامه عضویت،پرداخت حق عضویت به صورت مستمر یا غیر مستمر،داشتن آمادگی کامل جهت حضور در صحنه های مختلف به هنگام نیاز وپایبندی به توافقات فیمابین عضو و سازمان) دارای شرط سنی ۱۸ لغایت ۲۹ سال نیز باشند.
تبصره ۱: عضوگیری از بین اعضای داوطلب در طول سال با نظر شورای اجرایی کانون بلامانع است.
مرحله دوم: تکمیل پرونده
علاوه بر پرونده موجود در کانون جهت اعضاء می بایست پرونده هر یک از اعضاء در سامانه جامع الکترونیکی نیز تکمیل گردد. ضمن اینکه مدارک عضویت ( فرم مخصوص داوطلبین عضویت، عکس ،کارت ملی وصفحات اول و دوم شناسنامه) و نیز مستندات فعالیتهای اجرایی عضو در آن اسکن گردد.
مرحله سوم: شرکت در همایش توجیهی اعضاء جدیدالورود و قرائت سوگندنامه عضویت
یک هفته پس از انجام فراخوان، اعضاء جدید الورد طی مراسمی ضمن آشنایی با فعالیت های جمعیت، سازمان و کانون جوانان نسبت به قرائت دسته جمعی سوگندنامه عضویت اقدام می نمایند.
پساز قرائت سوگندنامه فرد رسما جزءعضو عادی کانون جوانان تلقی می شود.
همکاری اعضاء و داوطلبان با جمعیت هلال احمر صرفا جنبه افتخاری دارد و هیچ گونه تعهدی برای جمعیت ایجاد نمی نماید.
اطلاعات بیشتر در خصوص این کانون ها:
مرکز امور جوانان:
به مکانی که اعضاء شاخه جوانان به انجام فعالیتهای بشردوستانه و امدادی اقدام نموده و اقدامات سایر کانونهای شهرستان نیز از طریق آن مرکز مورد نظارت قرار میگیرد اطلاق میگردد.
حق عضویت:
حق عضویت مبلغی است که عضو به منظور مشارکت در فعالیتهای امدادی و عام المنفعه به سازمان جوانان پرداخت می نماید. سقف و نحوهی پرداخت حق عضویت مطابق با اعلام سازمان جوانان میباشد.
فرآیند سازماندهی
مسئول جذب و سازماندهی کانون، پس از ثبت نام داوطلبان و طی مراحل عضویت، نسبت به سازماندهی اعضاء در یکی از گروههای ۱- بشردوستانه ۲- امدادی اقدام می نماید.
الف- گروه بشردوستانه:
اهداف اصلی:
تامین احترام انسان ها
ترویج صلح و دوستی و تفاهم
ب- گروه امدادی:
اهداف اصلی:
حمایت از زندگی و سلامت انسان ها
تسکین آلام بشری